Hakkebøf
Udgivet: 25. maj 2021
Af: Stephanie
"I dag stod menuen på hakkebøffer m. Sovs, kartofler, bløde løg og bønner. Oksekødet, kartoflerne og løgene Too-good-to-go. Vi spiste 4 mennesker for omkring 30kr. "

Ingredienser

  • 2 spsk. smør
  • 500g hakket oksekød
  • 700 g kartofler
  • 1 pose grønne bønner
  • 2 spsk. mel
  • 2 store løg
  • salt og peber
  • sovsekulør
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedsningstid: 25 minutter

Fremgangsmåde

  1. Start med skrælle den mængde kartofler I plejer at spise
  2. Vi plejer at beregne 3-4 mellem kartofler til hver
  3. Min dreng og mig spiser ikke så mange kartofler.
  4. Stil kartoflerne til kogning i letsaltet vand. Kog kartoflerne til de er møre.
  5. Tag 500g kød og del det i 4 lige store stykker.
  6. Jeg har en ring hvor jeg presser kødet lidt ned i. Herefter hakker du bøffen med bagsiden af kniven.
  7. Skær løg (den mængde du synes er passende) vi bruger 2 i mellem størrelse.
  8. Stil en pand på komfuret og varm den godt op. Steg løgene i smør til de er bløde og som du gerne vil have dem. Vi Fortrækker at der stadig er lidt bid.
  9. Når du har stegt løgene giver du panden en klat smør mere.
  10. Steg dine bøffer ca. 5 min på hver side. Vend dem undervejs. Det er vigtigt at panden er varm, så kødet ikke ligger og koger.
  11. Når bøfferne er steget drysser du med salt og peber.
  12. Ud af den fedtstof, der er tilbage på panden, laves der en helt klassisk pandesovs.
  13. Tilføj en klat smør mere, lad den smelte
  14. herefter røres 2 spiseske mel ud i. Hvis du har gemt noget af kartoffelvandet, kan du med fordel bruge det her. Tilsæt vand, mælk eller hvad du ønsker i sovsen. Rør til den har konsistens som du ønsker. Smag til med salt og peber. Til sidst tilføje du kulør.
  15. Vi fik grønne bønner til i dag. Som blev kogt i letsaltet vand.
  16. De bønner vi havde tilbage fra i dag bliver brugt imorgen. Hvor de bliver stegt i lidt smør på pand med sesam. Hvilket er super lækkert og nemt tilbehør til mange retter