Hakkebøf
Udgivet: 25. maj 2021
Af: Stephanie
"I dag stod menuen på hakkebøffer m. Sovs, kartofler, bløde løg og bønner. Oksekødet, kartoflerne og løgene Too-good-to-go. Vi spiste 4 mennesker for omkring 30kr. "
Ingredienser
- 2 spsk. smør
- 500g hakket oksekød
- 700 g kartofler
- 1 pose grønne bønner
- 2 spsk. mel
- 2 store løg
- salt og peber
- sovsekulør
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedsningstid: 25 minutter
Fremgangsmåde
- Start med skrælle den mængde kartofler I plejer at spise
- Vi plejer at beregne 3-4 mellem kartofler til hver
- Min dreng og mig spiser ikke så mange kartofler.
- Stil kartoflerne til kogning i letsaltet vand. Kog kartoflerne til de er møre.
- Tag 500g kød og del det i 4 lige store stykker.
- Jeg har en ring hvor jeg presser kødet lidt ned i. Herefter hakker du bøffen med bagsiden af kniven.
- Skær løg (den mængde du synes er passende) vi bruger 2 i mellem størrelse.
- Stil en pand på komfuret og varm den godt op. Steg løgene i smør til de er bløde og som du gerne vil have dem. Vi Fortrækker at der stadig er lidt bid.
- Når du har stegt løgene giver du panden en klat smør mere.
- Steg dine bøffer ca. 5 min på hver side. Vend dem undervejs. Det er vigtigt at panden er varm, så kødet ikke ligger og koger.
- Når bøfferne er steget drysser du med salt og peber.
- Ud af den fedtstof, der er tilbage på panden, laves der en helt klassisk pandesovs.
- Tilføj en klat smør mere, lad den smelte
- herefter røres 2 spiseske mel ud i. Hvis du har gemt noget af kartoffelvandet, kan du med fordel bruge det her. Tilsæt vand, mælk eller hvad du ønsker i sovsen. Rør til den har konsistens som du ønsker. Smag til med salt og peber. Til sidst tilføje du kulør.
- Vi fik grønne bønner til i dag. Som blev kogt i letsaltet vand.
- De bønner vi havde tilbage fra i dag bliver brugt imorgen. Hvor de bliver stegt i lidt smør på pand med sesam. Hvilket er super lækkert og nemt tilbehør til mange retter