Mørbradgryde
Udgivet: 25. maj 2021
Af: Stephanie
"Vi har fået en ordentlig omgang svinemørbrad fra vores lokale dagligbrugs. Det kommer til at tage lidt tid at komme igennem, men her er i hvert fald en ting der kommer ud af det."

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 1 afpudset svinemørbrad (ca 400 g)
  • 150 g bacon i tern
  • 400 g rensede champignon
  • 1 stort rødløg i tynde både (ca 100 g)
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 tsk grift salt
  • 1 tsk stærk paprika
  • 200 g coctailpølser
  • 1,5 dl piskefløde
  • Evt. persille til pynt
  • Ris som tilbehør
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedsningstid: 45 minutter

Fremgangsmåde

  1. Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en stor, tykbundet gryde. Steg mørbradstykker og bacon ved kraftig varme ca. 3 min.
  2. Tilsæt champignon og løg og steg videre ved jævn varme i ca. 3 min.
  3. Tilsæt flåede tomater, salt og paprika og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
  4. Kom cocktailpølser og fløde i mørbradgryden, varm den igennem og smag til. Pynt med persille og server med nykogte ris.