Mørbradgryde

  • Post category:Opskrifter

Vi har fået en ordentlig omgang svinemørbrad fra vores lokale dagligbrugs. Det kommer til at tage lidt tid at komme igennem, men her er i hvert fald en ting der kommer ud af det.

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 1 afpudset svinemørbrad (ca 400 g)
  • 150 g bacon i tern
  • 400 g rensede champignon
  • 1 stort rødløg i tynde både (ca 100 g)
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 tsk grift salt
  • 1 tsk stærk paprika
  • 200 g coctailpølser
  • 1,5 dl piskefløde
  • Evt. persille til pynt
  • Ris som tilbehør

Fremgangsmåde

  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en stor, tykbundet gryde. Steg mørbradstykker og bacon ved kraftig varme ca. 3 min.
  • Tilsæt champignon og løg og steg videre ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Tilsæt flåede tomater, salt og paprika og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
  • Kom cocktailpølser og fløde i mørbradgryden, varm den igennem og smag til. Pynt med persille og server med nykogte ris.